Jetřichovice - Stálá expozice LEPORELO ZADNÍ ZEMĚ

Naše tipy, co podniknout  v Českosaském  Švýcarsku, začnu zveřejňovat postupně... a začnu expozicí LEPORELO ZADNÍ ZEMĚ,  kterou jsme paradoxně navštívili doslova těsně před naším odjezdem domů.







Tato expozice se nachází v Jetřichovicích, v 1. patře budovy, ve které se v přízemí nachází restaurant Praha. Snadno tento objekt najdete, je totiž přesně naproti informačnímu centru. Parkování je zdarma, nebo můžete přijet autobusem.


 (Ještě chvilku odbočím, nesmím zapomenout ani na stánek s výbornou zmrzlinou vedle infocentra. Kája si dal příchuť jogurt - hruška a já višeň a čokoláda. Takže pokud dostanete chuť na zmrzlinu, doporučuji. Byla výborná.)

A zpět k expozici Leporelo Zadní země. Vstupné činí 50 Kč, za Káju jsme neplatili a jako bonus jsme ke každé zakoupené vstupence obdrželi záložku do knihy, jak jinak než s motivem expozice. Osobní výklad jsme s díky odmítli, Kája neměl ze začátku moc náladu a bála jsem se, aby nezlobil. Expozice je ve formátu 3 D a pro mě to byla novinka. Moc hezká.

Dozvěděli jsme se spoustu nových informací nejen o Českosaském Švýcarsku. Manžela např. velmi zaujal přehled panovníků naší vlasti, který visel v učebně, ve které v lavici seděly děti a pilně se učily. Nechyběl ani pan učitel a samozřejmě ani chlapeček na hanbě v koutě, který asi provedl nějakou vylomeninu.  Samozřejmě se jednalo o 3D malované figuríny.









Další místnost, která Káju zaujala byla ta, kde párkrát otočil kolem. Já si mezitím prohlédla část expozice věnovanou Dolskému mlýnu, která mě osobně zajímala nejvíce, přeci jen je Dolský mlýn spojený s pohádkou Pyšná princezna, kterou si nenechám žádné Vánoce ujít.


a další foto : 



























Komentáře