ZOO Děčín

Naše cesta do děčínské  ZOO přes město plné uzavírek byla docela dobrodružná, ale nakonec jsme trefili. Pokud se do ZOO Děčín vydáte pěšky, počítejte  s pěkným kopcem. Myslím, že z důvodu uzavírek nejezdí nyní autobus až k zoo. My jsme jeli autem a nechali jsme ho zaparkované na parkovišti hned u vchodu do ZOO. Parkovné dvacet korun na den jsme zaplatili při placení vstupného, kdy se nás paní pokladní zeptala , zda jsme přijeli autem. Vstupné v hlavní sezoně nás vyšlo na 260 Kč (100Kč dospělí a 60 Kč děti). Se vstupenkou do ZOO můžete zdarma navštívit expozici Rajské ostrovy, která se nachází v Děčíně v jedné uličce pod ZOO, cca 500 metrů vzdálené. Vstupné můžete zakoupit i přes e-shop, není ale cenově zvýhodněné.



Zoo se nachází v příjemném lesním prostředí a nabízí spoustu aktivit. Velmi se mi líbilo.
Bonusem navíc je, že většina zvířat jsou vzácné a ohrožené druhy.



Rok 2018 byl velmi smutný, protože uhynula poslední samice medvěda Grizzlyho Helga a samec Sigfried.  Medvěd grizzly je symbolem ZOO a získal čestné místo i na logu ZOO. S dalším chovem tohoto druhu se v ZOO nepočítá.



Symbolu děčínské zoo je věnována i naučná stezka "Cesta za medvědy grizzly"













I přes to na medvěda narazíte kousek od začátku prohlídkové trasy a to na medvěda kamčatského, kterého očividně bavilo se ukazovat a předvádět návštěvníkům.





Pokud do ZOO vyrazíte letos, pak zbystřete např. u výběhu s rysy, protože tam pobíhají tři mláďátka. My je bohužel viděli pouze z dálky.



V ptačím domě nad vámi budou volně létat někteří ptáci, jiní třeba budou odpočívat na větvi.








 Kromě dalších ptáků ve venkovních voliérách nabízí zoo ptačí stezku - jednu z naučných stezek děčínské zoo. Seznamuje děti i dospělé s ptačí říší v rámci České republiky.







Velmi se mi líbil i úsek ZOO věnovaný Českosaskému Švýcarsku, poprvé v životě jsem např. viděla jezevce.

















V areálu je několik interaktivních a herních prvků, které dětem i dospělým poskytnou perfektní zábavu. Děti se mohou zabavit i z domova přes internet díky stránce https://www.zoodecin.cz/DETI/






























Nesmíme zapomenout ani na výborný oběd z restaurace, která je hned vedle vchodu. 





Moooc chutnalo 



Třídění odpadů s medvídky 


a dokonce si můžete zavolat i "z" do divočiny :-) 











Komentáře