MODRAVA - HRADLOVÝ MOST (RECHLE) - MODRAVA

 Dalším z našich výletů na Šumavě byla trasa Modrava - Hradlový most (Rechle) a zpět.
Paní v infocentru na Modravě nám doporučila, abychom šli k Hradlovému mostu z  Modravy spíše po červené turistické značce a pak z ní sešli dolů k mostu. Říkala, že by to totiž na trase naučné stezky Modrava - Hradlový most mohlo  být místy hodně podmáčené, protože pršelo. U Hradlového mostu nám to stejně nakonec nedalo, na dobrodružství jsme zvyklí a tak jsme vyrazili zpět po naučné stezce. Pravdou ale je, že na některých místech to bylo náročnější. Bylo tam ale moooc krásně a stálo to za to. Rozhodně doporučujeme.  

Plánek našeho výletu MODRAVA - HRADLOVÝ MOST - MODRAVA (5,5 km celkem) 



Z Modravy jsme vyrazili po červené turistické značce kolem pensionu Arnika. Ten má na následující fotografii červenou střechu :-) Od něj jsme pokračovali mírným stoupáním a kochali se pohledy na Modravu z výšky. 




I když auta kolem nás na asfaltové trase neprojeli, byli jsme rádi, že jsme nahoře na kopci odbočili na  vedlejší stezku směr Vchynice Tetov. Zde nás už čekala příjemná procházka po rovince. 


Milé překvapení - osvěžení během cesty. My pili z rukou, ale jsou k dispozici hrníčky. 



VCHYNICE - TETOV 
V letech 1790 - 1792 zde byly založeny dvě osady. V roce 2011 zde trvale žilo 10 obyvatel. 





Tabule mě velmi pobavila, ale je pravdou, že chodníček je velmi krátký...  


Odbočka z červené turistické stezky směrem k hradlovému mostu je značena jen tímto rozcestníkem. 
Od něho se jde z kopce dolů.  



Hned jak jsme k Hradlovému mostu dorazili, tak chtěl Kája do vody. I když se to podle fotek nezdá, turistů tam bylo celkem dost a ochlazovali se v ledové vodě. Já se pouze snažila při fotografování využívat chviliček, kdy mi nebyl nikdo v záběru :-)) 






Cestou zpět do Modravy  jsme šli naučnou stezkou Modrava - Hradlový most.
Stezka je dlouhá 2,3 km.


















Přicházíme zpět do Modravy 




Komentáře

  1. Na Modravě jsme byli v červenci s dětmi a to byla teda fakt pecka. Koupili jsme nejnutnější vybavení pro spaní pod širákem na naturehikecz.cz , vzali auto a vyrazili. Dal jsem dětem jako učitel zeměpisu, dějepisu přednášku, moc je to bavilo a s manželkou jsme trošku i popili. Skvělé.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat