HRAD RABÍ

 Dalším hradem, který jsme během našeho pobytu na Šumavě navštívili, bylo RABÍ. 

Rabí, stejně jako Kašperk, je součástí Šumavského TROJHRADÍ. Z těch tří hradů nám tedy zbývá navštívit už jen hrad Velhartice. 

Počátky hradu Rabí jsou zahaleny tajemstvím, někde se dočtete, že byl založen na počátku 13. století, jinde je uvedeno, že to bylo na počátku 14. století. 

A nyní k naší návštěvě. Auto jsme nechali zdarma zaparkované kousek od náměstí. Od náměstí k hradu je to pěšky už jen malý kousek. 

Během cesty narazíte na hradní krám u Marušky, kde jsme si koupili suvenýry. Za rohem, u cesty na hrad jsou veřejné toalety. Takže pokud potřebujete na WC, dojděte si tady, na hradě toalety nejsou.







PROGRAM NA HRADĚ 2020

Vybírat můžete ze 4. prohlídkových okruhů. My jsme zvolili prohlídkový okruh první s názvem VĚŽ. 


Prohlídka trvala asi 45 minut a protože bylo o hodně méně návštěvníků než na hradě Kašperk, tak to bylo lepší. Navíc slečna průvodkyně dokázala zaujmout a ani jednou nezaváhala. 
Dostanete se z nejnižšího prostranství hradu až po to nejvyšší na věži, takže počítejte s tím, že musíte zvládnout vyšlápnout schody. Z věže je nádherný výhled na nádvoří hradu a rovněž do okolí. 
Na závěr prohlídky jsme naopak sestoupali do sklepení, kde je přírodní krápníková výzdoba. 

Komentáře

  1. Jéé, tam to mám moc ráda! Máme totiž chalupu na Šumavě, takže to máme kousíček. Občas jsme tam s dětmi jezdili 31. prosince přes den, protože tam byla nějaká slavnost. To ale nevím, jestli ještě běží, obzvlášť teď za Covidu. Letos jedeme na Vánoce zase na Šumavu, tak musíme připravit auto a hlavně pneumatiky, aby jsme zase nezůstali někde na cestě... :-D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat