ZOO LIBEREC + Dětský koutek - Lidové sady

 Prvním z výletů během naší dovolené v Rudolfově byla návštěva ZOO Liberec. 

Měli jsme několik možností, jak se do ZOO Liberec z Rudolfova dostat. Mohli jsme buď jet autem (10minut), autobusem (max. hodina s tím, že autobus jede od zastávky Rudolfov, Česká chalupa - která je od penzionu vzdálena cca 12 minut pěšky a půjdete do mírného kopce)...  nebo na kole (3,3km - podle zdatnosti cca 15 minut).... nebo pěšky (3,5km, hodinku). Vyhrála poslední varianta. 

Vyrazili jsme pěšky směrem k České chalupě a nedaleko od ní jsme se vydali po červené turistické značce. 



Po pravé straně cesty jsme narazili na skalní útvar Ježíškovy kameny. Ten děti velmi zaujal, hned se z nich staly horolezci. My (rodiče) jsme využili zajímavého názvu a pověděli jsme dětem, že to jsou Ježíškovy skály a že když zavřou oči a budou si něco pod stromeček přát, že se jim to vyplní. Tatínek jedné holčičky zas prohlásil, že kolik je tam kamenů, tolik děti dostanou na Vánoce dárků. Trochu jsem se zděsila. Co myslíte, bylo by jich málo nebo hodně ? 

Cesta byla pohodová, po rovince a z kopečka a dovedla nás přímo k hlavnímu vchodu do ZOO. 


Vstupenku si můžete pořídit dopředu online (je to o trošku výhodnější) nebo zakoupit na místě na pokladně.  Zároveň malé upozornění pro dárce krve, kteří darovali krev max. před rokem - vezměte si s sebou průkaz dárce krve a budete mít velkou slevu na vstupném (místo 160 Kč v letní sezóně zaplatíte 30 Kč).  

Co psát víc k ZOO.  Uvidíte zvířátka, dozvíte se spoustu zajímavých informací, otestujete své znalosti a smysly třeba na naučné stezce, děti si pohrají na hřišti a jídlo a pití si tam můžete také zakoupit. 












Ostatní zvířátka prominou, ale většina lidí, co tam s námi šla, chtěla vidět hlavně tygra indického -  jeho bílou formu. No... ale měli jsme smůlu. Viděli jsme ho otočeného ležet k nám zády a ne a ne se probudit.  Takže snad v příštím roce budeme mít více štěstí. 

Naproti ZOO je Dětský koutek (Lidové sady). 



Areál plný zábavných aktivit pro děti, některé z nich jsou zdarma, jiné za poplatek. . Vstupné platí děti i dospělí.  Opět jen upozorním, že dárci krve mají slevu na vstupném. "Naše" děti si vyzkoušely jízdu vláčkem, na ruském kole, na motokárách. Zaskákaly na trampolíně, vyřádily se na hřišti. Je zde i stánek s občerstvením. Bylo to moc prima zakončení výletu do ZOO. 












Zpět do Rudolfova jsme vyrazili opět pěšky, ale to už bylo náročnější, protože jsme museli jít do kopečka a už nebylo tolik času na kochání a odpočívání během cesty. :-)) 


  


 


Komentáře

  1. Když jsem byla se svojí rodinou na výletě na Šumavě, tak se mi v korunách stromů stala taková nepřijemná věc. A to sice když jsem vytahovala peníze z kapsy, omylem mně vypadla i dámská peněženka. Řeknu vám, že není delšího pohledu, než sledovat padající peněženku do roští 30 metrů pod vámi.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat