DINOPARK Liberec

 DINOPARK Liberec předčil mé očekávání. Popravdě jsem se před návštěvou trochu bála, jak bude "expozice" vypadat, když je umístěna v obchodním centru. Ale byli jsme opravdu nadšeni. Stejně jako tehdy z dinoparku na Harfě. 



Auto jsme nechali zaparkované v podzemních garážích NG Plaza Liberec. O víkendu a svátcích je parkování zdarma. V týdnu je zdarma parkovné pouze hodinku, ale na pokladně dinoparku dostanete kupon na další 4 hodiny. Takže celkem 5 hodin parkování. My se nakonec v dinoparku bavili déle, tak jsme pár korun  navíc doplatili. 

Po zakoupení vstupenek jsme vyrazili vstříc nezapomenutelným zážitkům, kdy jsme se vrátili v čase o mnoho milionů let zpět. Samozřejmě jsme museli nejprve projít tunelem času. Bez toho by to nešlo. 😃 Pokud tento dinopark navštívíte, uvidíte sami. 

Hned v úvodu nás nadchli mamuti a pravěký člověk. Toho jsem si prohlížela detailně zblízka a působil tak věrohodně, až jsem si říkala, zda tam nepostavili nějakého brigádníka v kostýmu. Kluci se mezitím posunuli o kus dál. 


Kromě několika desítek prehistorických tvorů naší planety se zvukovými a pohybovými efekty Vás čekají další atrakce, které Vás určitě zaujmou. 












Naprosto úchvatný byl druhohorní prales s bouřkou a opravdovým deštěm, z kterého byly unešené a překvapené  zejména děti. Pobavilo nás i 4D kino a odpočinkové promítání. Kája protáhl tělo v Dinotreku a pomocí smetáčku odhalil kostry v paleontologickém hřišti. Nechybělo ani dovádění s playstation, kdy jsme si s tatínkem mezitím dali kávu a dortík v dinocafé. 



Takže do budoucna zkusíme ještě Dinopark v Ostravě, Plzni či Vyškově?  Máme to v plánu, tak uvidíme, kam nás postupně nohy donesou. 








Komentáře

  1. To je super! Myslíte, že už je to plně otevřené a my s dětmi tam můžeme vyrazit? Nebo tam mají ještě nějaká Covidová opatření? My s manželem jsme očkovaní, ale jedné dceři je 7 a druhé 16 a ty očkované nejsou. Vždycky s sebou na výlety vozíme antigenní testy, kdyby je po nás chtěli, tak snad to bude kdyžtak stačit.

    OdpovědětVymazat
  2. Nezajímá vás tady někoho výroba placek? Já že jsem ze známosti dostala slevu u mého kamarádu na hromadné vytváření placek třeba na batoh. Chodíme s dětmi rádi po horách, a tak mě napadlo, že bychom mohli jako ženy udělat nějakou skupinu a hromadně bychom vyráželi na výlety. Je tu někdo, kdo by se přidal?

    OdpovědětVymazat
  3. Dinopark je super, navštívili jsme ho v Praze už dávno a minulé léto v Ostravě, děti byly úplně u vytržení :-) Mladší dcerka se sice zpočátku trochu bála těch zvuků, ale potom si zvykla a užila si to také. Takové rodinné výlety všichni milujeme, trávíme hodně času v přírodě, takže je moc fajn zajít sem tam i někam za „kulturou“ :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mohu potvrdit, že Dinopark v Liberci je opravdu kouzelný a nepřestává překvapovat. Naposledy jsme s rodinou vytáhli kola STEVENS a vyrazili jsme na cestu. Bylo to sice deset kilometrů, ale byli jsme nadšení. Nakonec se nám tedy podařilo propojit příjemné s užitečným a mohu říct, že se tam klidně rádi znovu vrátíme.

    OdpovědětVymazat
  5. My jsme návštěvu parku spojili s naší tří denní túrou po přírodě. Děti milují dinosaury, takže jsme tam prostě museli jít. Za mě skvělý zážitek a ti dinosauři někdy opravdu vypadají, jako by byly živí. Měli přístup k pitné vodě, takže jsme si mohli nabrat i filtrační konvice a zase vyrazit na cestu.

    OdpovědětVymazat
  6. Jak vypadala vaše dovolená s dětmi? Užili jste si ve výsledku celou dobu a nebo byly nějaké problémy? My v dinoparku totiž ještě nebyli a já se ani o zvířata tolik nezajímám, ale děti jsou z nich úplně paf. Chtěla bych je do LIberce určitě vzít na kukandu.

    OdpovědětVymazat
  7. Celá naše rodina máme rádi dinosaury s dětmi jsme viděli všechny díly Jurského parku a taky jsme byli v Dinoparku ve Vyškově i Ostravě. Takže je jasné, že jsme museli navštívit i ten v Liberci, ale tentokrát jsme vzali s sebou i našeho psa. Vzali jsme batohy s jídlem, pitím a samozřejmě jsme nezapomněli také na sáčky na exkrementy.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat