MOŘSKÝ SVĚT, PRAHA HOLEŠOVICE




 Mořský svět v Praze vznikl již před 20 lety a my se do něj vydali poprvé až nyní. Po svém příchodu jako první narazíte na pokladnu, kde je kromě vstupenek možné zakoupit občerstvení a suvenýry, turistické známky, plyšáky, pohlednice, atd. Výběr občerstvení nečekejte velký, je lepší mít svačinku v batohu. 



Protože jsme tam šli v zimním období, uvítali jsme věšák, kde bylo možné na ramínka zavěsit bundy a svetry. Nejedná se však o hlídanou šatnu, takže jsme obsah kapes přendali do kabelky a batohu, který jsme měli u sebe během prohlídky. 

Za sebe mohu říci, že se mi prohlídka v Mořském světě líbila. Nejvíc času jsem strávila u nádrže se žralokem, protože bylo opravdu fascinující vidět ho na vlastní oči. Nedokážu si představit, že by i tento menší žralok proti mně plaval někde v moři. 

Zajímavé je i prostředí, kde se akvária a nádrže nacházejí, korálové jeskyně, vesmírná laguna, nástěnné malby i model majáku přispívají k té správné atmosféře při poznávání jednotlivých živočichů mořského světa. Mořský svět je ve dvou podlažích. 

Kája už tuto expozici navštívil v létě s táborem a tak neměl se mnou moc trpělivost , abych si fotila a ještě četla informační cedulky u jednotlivých akvárií. Na nich je možné se dozvědět, jaký živočich je v akváriu umístěn, odkud pochází, atd.  Z toho důvodu bych uvítala na internetových stránkách Mořského světa seznam mořských živočichů, které lze u nich vidět i s informacemi o nich. 

Co bohužel také nemohu pochválit je stav toalet pro návštěvníky, to byla opravdu špína. Chápu, že si za to mohou návštěvníci sami, ale bylo by dobré je občas jít zkontrolovat a alespoň trochu poklidit.  

U stolečku pro děti, kde byl kreslící koutek došel papír. Kája si chtěl malovat, požádali jsme pana na pokladně, zda by nám nějaký nedal a jediné co nabídl byl malý malý zelený papír z poznámkového bločku. Přiznám se, že vzhledem k výši vstupného, bych pro děti uvítala zásobu papíru a možná i další aktivity. 



























Komentáře

  1. Do mořského světa se chci také podívat, ale spíš si zajedu na Pankrác. Tam se dají prohlížet nějaké medúzy či co. Já teda na ten mořský svět moc nejsem. Mnohem více mě láká sjíždět české řeky. Slyšela jsem, že snad půjčovna lodí otava teď má akci 1+1 loď na víkend zdarma. Toho využijeme.

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, tak na výlet do tohoto Mořského světa upřímně nevzpomínám úplně v dobrém, protože jsem tam před pár lety (bylo to ještě před Covidem) nechala své krásné a hlavně úplně nové a docela drahé dioptrické brýle.... Takže výlet se mi peněžně opravdu moc nevyplatil. Platili jsme vstupy, cestu a ještě pak nové brýle. Manžel teda moc neměl radost! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Mořský svět jsme v Holešovicích také před pár lety navštívili a bylo to moc pěkné :-) za mě je tedy nejlepší pohled na mořské dno v reálu, asi nejkrásnější potápění jsem zažila v Egyptě a to byla opravdová paráda, nádherné korály a barevné ryby různých velikostí, nicméně tato expozice byla velmi povedená a doufám, že ji navštívíme i s dětmi.

    OdpovědětVymazat
  4. Jo tady jsme s dětma byli loni, to je moc pěkné, opravdu se nám tam líbilo a asi se tam ještě podíváme. Teď bychom se ale chtěli vydat spíše na nějaký turistický výlet do přírody, hledáme nějaké tipy a trasy, které nejsou pro děti zas tak náročné. Už jsme si nakoupili i veškeré vybavení https://armik.cz/, počítáme i s nepříznivějším počasím.

    OdpovědětVymazat
  5. Nejsme z Prahy, dojíždíme z okolí Brna do práce do Králova Pole. Kamarádi našich dětí ale ve školce a ve škole říkají, že Holešovice s rodinami navštívily a je to tam velká podívaná. Chystáme se tedy vzít děti a vyrazit společně do Prahy. Jenže nemáme teď současně ano. Snad nám pomůže tam známá autopůjčovna Brno.

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za článek. My s rodinou výlety mezi zvířata milujeme. Proto nad návštěvou mořského světa dlouho přemýšlím. Díky článku, jsem se rozhodla, že letos dám rodině vstupenky do této expozice. Myslím, že si to tam užijeme a všem se nám tam bude líbit. Také máme rádi výlety do přírody, proto jsem nakoupila nový stan a vybavení do kempu. Věřím, že tyhle dárky udělají radost.

    OdpovědětVymazat
  7. Nedávno jsme si udělali výlet celá naše rodina a cílem byl mořský svět v Holešovicích. Mohu jen říct, že děti byly celé unesené z těch velkých akvárií a spousty neznámých ryb. Celý den jsme si užili, až do chvíle, než jsme se vrátili k autu, na kterém nám někdo poškodil zrcátko. Proto ho manžel připevnil lepící páskou, abychom mohli jet domu, ale tímto jsme si nenechali zkazit pěkný výlet. Druhý den jsem koupila zde nová chytrá zrcátka a nechala je nainstalovat u automechanika.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat