PENZION SPLNĚNÝ SEN, STRAŠÍN

 To, kam pojedeme letos na dovolenou, bylo jasné. Šumava. Zbývalo jen najít nějaké ubytování. Chtěla jsem místo, odkud by bylo možné vyrážet na zajímavé výlety a zároveň nebýt úplně někde, kde budou davy lidí. Když jsem projížděla ikonky ubytování na mapy.cz, tak se mi najednou objevil text Penzion SPLNĚNÝ SEN. A bylo více méně jasno. https://www.penzionsplnenysen.cz/



Penzion Splněný sen se nachází na polosamotě v obci Strašín, část Lazny. 


My se ubytovali v rekonstruovaném apartmánu v prvním patře. K dispozici jsme měli dva pokoje (dvoulůžkový + pokoj s manželskou postelí a palandou - pod níž se dá vytáhnout ještě jedno lůžko), kuchyňku "v předsíni", kde byl i jídelní stůl a koupelnu se záchodem. 






Penzion nabízí možnost stravování - snídaně, obědy i večeře. My si snídaně dělali sami, kuchyňka byla vybavena lednicí, vařičem i mikrovlnkou. Nádobí bylo k dispozici. Oběd jsme si dali někde na výletě. Večeři jsme si objednali na každý den předem na penzionu. Výběr z jídel nebyl možný, ale nám to nevadilo, nejsme vybíraví. Ochutnali jsme zeleninové rizoto, boloňské špagety, kuřecí směs na zelenině s rýží, uzené s br.kaší, halušky, kuřecí stehno s bramborem a guláš s knedlíkem. Totéž menu se opakovalo další týden - jen místo guláše byla čočka s párkem (byli jsme tam 11  dnů). 










Jídelna: 


Když jsme večer při posezení na terase dostali chuť na jídlo, ochutnali jsme pizzu, utopence, palačinky i nakládaný hermelín. K tomu jsme připíjeli točenou kofolou, pivem a poslední večer došlo i na panáky. Opéct si můžete i špekáčky, apod. 







Některá místní zvířátka jsme měli doslova na dosah. Pro děti super. 



K zapůjčení byly u baru společenské hry, na hřiště jste si mohli vzít míče , pálky, atd. 


Měli jsme štěstí na počasí a venkovní hřiště využívali každý večer. Hosté, kteří se netoulali celé dny po výletech jako my, využili i možnosti koupání ve venkovním bazénu. Ten pan majitel každý večer zakrýval. 







V případě, že by počasí venkovním aktivitám nepřálo, lze se v penzionu zabavit v herně třeba s ping pongem, nebo v dětské herničce při hraní či sledování pohádek. 




Co se mi velmi líbilo, bylo velké množství obrázků a motivačních citátů na stěnách. V hlavě mi utkvěla cedulka v jídelně "Místo, kde se plní sny". My si sice svůj sen o šťastné rodince splnily jinde, ale majitelům tohoto penzionu přejeme, aby se jejich sny staly skutečností. Celá rodina (včetně děvčat)  jsou moc příjemní lidé, vstřícní, pracovití (zejména pan Hofman, který v penzionu přes den prováděl opravy, pak roznášel večeře  a večer většinou obsluhoval na baru). 



A naše výlety po okolí ? 

SRNÍ, VLČÍ STEZKA https://nasetipynavylety.blogspot.com/2020/08/srni.html

HAUSWALDSKÁ KAPLE https://nasetipynavylety.blogspot.com/2020/08/hauswaldska-kaple-sumava.html

MODRAVA - HRADLOVÝ MOST RECHLE https://nasetipynavylety.blogspot.com/2020/08/modrava-hradlovy-most-rechle-modrava.html

BAZÉN SUŠICE https://nasetipynavylety.blogspot.com/2020/08/susice-bazen.html

KVILDA - JELENÍ STEZKA A RYSÍ VÝBĚH https://nasetipynavylety.blogspot.com/2020/08/kvilda-jeleni-stezka-jeleni-rysi-vybeh.html

JEZERNÍ SLAŤ https://nasetipynavylety.blogspot.com/2020/08/jezerni-slat-sumava.html

HRAD KAŠPERK https://nasetipynavylety.blogspot.com/2020/08/kasperk-hrad.html

ZADOV, ROZHLEDNA https://nasetipynavylety.blogspot.com/2020/09/zadov-rozhledna-byvaly-skokansky-mustek.html

JAVORNÍK NA ŠUMAVĚ https://nasetipynavylety.blogspot.com/2020/09/javornik-na-sumave-kaple-sv-antonina.html

HRAD RABÍ https://nasetipynavylety.blogspot.com/2020/09/hrad-rabi.html + DRAVCI ZALEŠ https://nasetipynavylety.blogspot.com/2020/09/dravci-zales-na-hrade-rabi.html

STRAŠÍN https://nasetipynavylety.blogspot.com/2020/09/strasin.html







Komentáře